Crane Torque Limiter en het de Postoplossen van problemen van de Noodsituatiepomp

July 14, 2022
Laatste bedrijfsnieuws over Crane Torque Limiter en het de Postoplossen van problemen van de Noodsituatiepomp

Vandaag brengt OUCO u twee oplossingen aan de gemeenschappelijke mislukkingen van mariene kranen.

Wat zou ik wanneer de lading op de beperker van de kraantorsie of nul moeten die doen onnauwkeurig is wordt getoond?

  1. Als de lading houdt tonend nul, kan de elektro bedrading verkeerd zijn. Voer lading het testen en Classificatiebureau geen inspectie uit, in dit geval om schade aan de kraan te vermijden.
  2. Als het soms nul toont, is het mogelijk dat het bedradingscontact slecht is of de gewichtssensor is beschadigd. U moet de plaats controleren.

Eerst, controleer de verbinding van de gewichtssensor op het boomhoofd, dichtbij de luchtvaartcontactdoos, of de verbinding los is, en of er slecht die contact door vochtigheid wordt veroorzaakt is.

 

de mariene contactdoos van de kraanluchtvaart

 

Als er geen probleem is, pas de bedrading aan en sluit de kabeldoos aan. Neem nota van de kleur van de overeenkomstige draden.

 

kabeldoos van mariene kraan

 

Als de beperker van de kraantorsie nog abnormaliteit toont, kunt u de beperker van de kraantorsie en de gewichtssensor aansluiten direct, die kunnen bepalen of de gewichtssensor beschadigd is.
Nota: Wanneer de torsiemeter niet behoorlijk wordt gezuiverd, kunnen de gebreken van de krukmotor aan snelle wijze, en in principe, het geen zware ladingen opheffen.

Als de klant zeer sterk zware voorwerpen door te loeven opheft, zal het het glijden veroorzaken en zal de motor beschadigen.

Hoe te om wanneer het noodsituatie pompstation niet problemen op te lossen werkt?

Tere is een belangrijke eerste vereiste: de noodsituatiepomp wordt in werking gesteld op de belangrijkste controledoos, niet in de cabine. Nadat de belangrijkste macht wordt afgesneden, zet de noodsituatiemacht aan alvorens u in de belangrijkste controledoos kunt werken.
Eerst, controle of de kogelklep aan de kant van de noodsituatiepomp open of gesloten is. De noodsituatiepomp kan slechts in de gesloten staat zijn begonnen, anders zal de drukolie van de noodsituatiepomp terug naar de olietank van de „ls haven“ stromen, en de druk kan niet worden gevestigd.
Zoals aangetoond in de figuur hieronder, is de kogelklep open en de noodsituatiepomp wordt niet gebruikt.
Bovendien kunt u controleren of de noodsituatiemotor wordt omgekeerd.

 

Houd de kogelklep open staat

 

Maak de pijpleiding los

 

Als wij niet de hydraulische pomp kunnen beginnen nadat de kogelklep wordt gesloten, maak hier de pijpleiding los.

Begin de noodsituatiepomp en neem waar of hydraulische olieoverstromingen. U zou het buizenstelsel moeten verbinden en houden proberend.

Als niet, kunnen wij de brandstoftank voor inspectie verder demonteren.

Demonteer de olietank, verlaat wat olie in de olietank, en demonteer dan de olieafzet afzonderlijk van de toestelpomp aan test.

Controle als er olie is. Als er lucht in de olieafzet van de toestelpomp is die moet worden gelost, zal het ook ontbreken. Test opnieuw na het uitputten.

Als het nog niet werkt, kan de pomp worden beschadigd en u kunt het aan controle apart nemen.

Tijdens kraangebruik, putten de mechanische gedeelten, de componenten, de elektrocontroles en de hydraulisch systeemcomponenten en veroorzaken mislukking uit.

De waarschijnlijke oorzaken van dezelfde mislukking zijn niet in een afzonderlijke correspondentie.

Daarom de mislukking zorgvuldig om te analyseren en nauwkeurig de daadwerkelijke oorzaak van de mislukking te weten te komen, moeten wij de het oplossen van problemenmethode voor elke component volgens het mislukkingspunt gebruiken om de technische prestaties te herstellen.

 

Adviseer lezend:

De radioafstandsbedieninggreep kan niet volledig worden gesloten?

Marine Crane Soft Starter Troubleshooting

2022 OUCO Globale met succes georganiseerde Marine Festival!